cover image: Hanne Cecilie Kavli, Beret Bråten, Bjorn Dapi og Maria Gussgard Volckmar-Eeg - Var det oppskriften som manglet?

20.500.12592/pg4fb87

Hanne Cecilie Kavli, Beret Bråten, Bjorn Dapi og Maria Gussgard Volckmar-Eeg - Var det oppskriften som manglet?

18 Apr 2024

Dette er rapport to i Fafos følgeevaluering av standar- diserte elementer, og vi benytter registerdata, surveydata og kvalitative in- tervjuer for å besvare tre spørsmål: I hvilken grad og på hvilke måter har kommunene innført standardiserte elementer? Hvilke aktører er involvert og hvordan fungerer samarbeidet mellom dem? Hva påvirker kommunenes for- utsetninger for å ta i bruk de standardiserte. [...] Livsmestring – omfattende ambisjoner er krevende i praksis Ambisjonen med emnet Livsmestring i et nytt land ligger i tittelen: å bidra til at delta- kerne opplever motivasjon og mestring i møte med et nytt land og nye forventninger, samt å gjøre dem kjent med og ta i bruk egen kompetanse. [...] Casestudien viser at det langt fra er opplagt at det samarbeides mellom de som utvikler kurs i livsmest- ring, de som jobber med å gi tilbud som samfunnskunnskap i voksenopplæringen og de som jobber med karriereveiledning. [...] Implementeringen av kurs i digitale ferdigheter har vært preget både av en endring i sammensetningen av deltakere, av synet på hvem som har behov for slik opplæring og av kapasitetsutfordringer i kommunene både knyttet til materiell og personell. [...] Vi vil derfor undersøke hvilke aktører som er involvert i arbeidet med introduksjonsprogrammet og de utvalgte standardiserte elementene, hvordan samarbeidet er organisert, og i hvilken grad samarbeidet fungerer i tråd med nasjonale myndigheters intensjoner og slik de in- volverte aktørene selv har sett for seg at samarbeidet skal foregå.

Authors

Jon S. Lahlum

Pages
174
Published in
Norway
Title in English
Hanne Cecilie Kavli, Beret Bråten, Bjorn Dapi and Maria Gussgard Volckmar-Eeg - Was it the recipe that was missing? [from PDF fonts]