cover image: Tisztelt Cím! - a menedékesek okmányának érvényességi ideje a törvény erejénél fogva automatikusan meghosszabbodik 2025.

20.500.12592/80gbbmw

Tisztelt Cím! - a menedékesek okmányának érvényességi ideje a törvény erejénél fogva automatikusan meghosszabbodik 2025.

5 Feb 2024

Az Ukrajnából menekülők bölcsődei ellátáshoz való hozzáférését a következő jogszabályok rendezik: a kettős állampolgárokra, valamint a befogadott státusszal rendelkezőkre kiterjed a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. [...] § alapján a menedékes státuszú gyermekek a magyar állampolgár gyermekekkel azonos módon jogosultak a bölcsődei ellátást igénybe venni. [...] Az EMMI rendelet szerint azt kell bizonyítani, hogy a gyermek az adott körzetben található ingatlant otthonául használja és az ilyen ingatlan a lakcím - nyilvántartásban a beiratkozást megelőző három hónapnál régebb óta már a gyermek lakóhelyeként vagy tartózkodási helyeként szerepelt. [...] § (1) bekezdése alapján a menekültügyi hatóság (az a hatóság, amelyik a menedékes kártyát is kiállítja) a menedékes szálláshelyéről úgynevezett hatósági bizonyítványt tud kiállítani. [...] A beiratkozáshoz elegendő, ha a gyermek, valamint a szülő a meglévő okmányait mutatja be az óvodának, iskolának.
Pages
3
Published in
Hungary
Title in English
Dear Title! - the validity period of the refugee document will be automatically extended by 2025 by force of law. [from PDF fonts]