cover image: Tájékoztató - A kreditrendszerről - Mi a kreditrendszer lényege? - Ki dönt a kreditpontok megadásáról és a levonásukról?

20.500.12592/zs7h998

Tájékoztató - A kreditrendszerről - Mi a kreditrendszer lényege? - Ki dönt a kreditpontok megadásáról és a levonásukról?

6 Mar 2024

Mi a kreditrendszer lényege? A kreditrendszernek az a lényege, hogy ha megfelelő számú kreditet gyűjt össze a fogvatartott, akkor kedvezőbb kategóriába kerül, ez pedig többletjogokkal jár. [...] Ki dönt a kreditpontok megadásáról és a levonásukról? Ugyanaz a bizottság, aki a kezdeti kategóriabesorolásról dönt, az úgynevezett Befogadási és Fogvatartási Bizottság (BFB). [...] A legelején azt nézik meg, hogy a végrehajtásra váró tartam során összesen hány kreditet tud megszerezni a „rendesen” megszerezhető kreditjei alapján. [...] *** Ezt a tájékoztatót a büntetés-végrehajtási törvény és annak a végrehajtási rendelete alapján készítettük. [...] tv.) és a ● A szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló 16/2014.

Authors

Lili Krámer

Pages
2
Published in
Hungary
Title in English
Factsheet - About the credit system - What is the essence of the credit system? - Who decides on the granting and deduction of credit points? [från PDF fonter]