cover image: Konsepti kansalaisten Lakivahti-palvelusta - Sitran konsepti digitaalisesta lainsäädäntöprosessin seuranta- ja osallistumispalvelusta kansalaisille.

20.500.12592/4b8h0ps

Konsepti kansalaisten Lakivahti-palvelusta - Sitran konsepti digitaalisesta lainsäädäntöprosessin seuranta- ja osallistumispalvelusta kansalaisille.

8 Mar 2024

- 18-22-vuotiaita: 3 - 23-29-vuotiaita: 7 - Yli 30-vuotias: 1 - Osallistujien tausta - Kokee olevansa aktiivinen yhteiskunnallisissa asioissa: 7 - On tai on ollut mukana poliittisessa toiminnassa: 3 - Ei ole ollut aktiivinen tai mukana politiikassa: 4 - Maantieteellinen sijainti - Keski-Suomi: 4, PK-seutu: 3, Turku: 2, Tampere: 2 6 Ryhmähaastattelujen toteutus ja tavoitteet - Haastattelujen kohder. [...] 29 Muita haastatteluissa nousseita havaintoja - Koulujen roolin kehittäminen - Nuorisovaltuustojen parantaminen - Koulujen käyttäminen osallistumiseen: - Nuorisovaltuustojen järjestäminen on esim. [...] - Mahdollistaa lainsäädännön prosessin - Näkymiltä toivottiin yksinkertaisuutta ja hahmottamisen ja seurattavuuden – selkeyttä. [...] - Kerro, miksi osallistuminen on tärkeää - mihin osallistumisella on vaikutusta tai miksi on - Viesti ymmärrettävästi tärkeää seurata. [...] - Kerro, missä tietoa tai käyttäjän palautetta - Ilmaise selkeästi ja hyödynnettiin ja miten se vaikutti.
Pages
71
Published in
Finland
Title in English
Concept of Citizens' Law Guard Service - Sitra's concept of a digital service for monitoring and participation in the legislative process for citizens. [from PDF fonts]